Нашата мисија
Посветен на опслужување на лица кои живеат со повреда на мозокот.


Нашата мисија е да го максимизираме потенцијалот по повреда на лицата кои живеат со мозочна повреда со интегрирани, уникатни и холистички програми; дозволувајќи им на нашите членови да извршуваат значајни активности додека развиваат чувство на припадност дома и во околните заедници. Ќе ја постигнеме оваа мисија со уникатни програми насочени кон личноста, пост-рехабилитација, базирани на заедницата.
Нашите локации
Дневни и станбени програми


Денот и резиденцијалните програми на фармата Hinds' Feet се промена на парадигмата од традиционалниот модел на медицински третман за луѓе кои живеат со повреда на мозокот до модел кој опфаќа холистички пристап за здравје и благосостојба, поттикнувајќи ги членовите кон занимање и смисла во животот по повредата. Создадени од и за лица кои живеат со членови на мозочна повреда активно учествуваат во целата инфраструктура на програмата.

нашата Дневни програми се фокусирани на помагање на секој член да ја најде својата „нова нормала“ преку динамично програмирање на лице место и засновано на заедницата фокусирано на когнитивни, креативни, емоционални, физички, социјални и пред-стручни активности. Нашите дневни програми се наоѓаат во двете Хантерсвил Ешвил, Северна Каролина.

Местото на Пудин е најсовремен дом за семејна нега со 6 кревети за возрасни со трауматски или стекнати повреди на мозокот. Овој дом е дизајниран и има персонал за да се справи со сложените потреби на поединци на кои им е потребна умерена до максимална помош во нивните секојдневни активности (ADL). Местото на Пудин се наоѓа во нашиот кампус Хантерсвил.

Колибата Харт е дом за живеење со 3 кревети, дизајниран да ги задоволи потребите на возрасните со повреди на мозокот, кои се независни со сите активности од секојдневниот живот (ADL), но сепак имаат потреба од блага до умерена помош и надзор за да ги исполнат задачите и да останат безбедни. Харт Котиџ се наоѓа во нашиот кампус Хантерсвил.

Членовите на резиденцијалната програма се охрабруваат да се вклучат, да комуницираат и да учествуваат во тековните активности на дневните програми.

Северна Каролина
Хантерсвил

Северна Каролина
Ешвил

Потребна е вашата помош
Една донација прави свет на разлика.


Вашата месечна поддршка ќе ни помогне да продолжиме да обезбедуваме уникатни и иновативни програми за возрасни со повреди на мозокот и нивните семејства

Кликнете ТУКА за да научите како да ја поддржите фармата Hinds' Feet!

Влијание врз животите
Што велат луѓето


препорака 1

„Кога првпат се здобив со повреда, скокнав во различни установи за рехабилитација. Бев лут на светот и само сакав да си одам дома. На крајот, треба да ја прифатите вашата повреда и борба. Научив трпение со луѓето околу мене и себе“.

Сведок 2

„Не сум способен да правам работи што порано можев, но наоѓам нови рути и сместување за да можам да ги правам тие работи“

Сликата

„Стекнав многу пријатели на фармата. Сите други учесници се пријателски расположени, и јас уживам да бидам со нив. Исто така, сакам да комуницирам со персоналот. Многу се забавуваме заедно“.

Сведок 3

„Не можам да го направам ова сам, туку само јас го можам ова.

Сликата

„Дневната програма придонесе за мојот живот на толку голем начин. Тие ми дадоа доволно слобода да правам и да учам од сопствените грешки“.

Сликата

„Вашиот хуманистички пристап за градење почит, доверба и взаемно почитување со и помеѓу членовите, персоналот и родителите блеска секогаш кога ги посетуваме“.

Сликата

„Таа порасна толку многу во изминатите години на толку многу начини. Таа има заедница во фармата Хиндс Фет со пријатели и искуства кои и помагаат да напредува, да расте и да има среќен живот“.