Запознајте го нашиот практикант во програмата Хантерсвил, Лорен!

 

 

Кога првпат почнав со рекреативна терапија, не ни знаев дека луѓето со трауматски повреди на мозокот се група на која можеме да им служиме. Исто така, не знаев дека на помалку од 10 милји од местото каде што пораснав е фармата Хиндс Фет, место што ќе го запознаам и сакам. Не бев сигурен во кој правец ќе ме води мојата пракса, но бев отворен за која било популација и амбиент што можев да го имам. Само од читањето на некои од сведоштвата и изјавата за мисијата на HFF, знаев дека моите вредности се усогласени со оние овде, и дека ова е место на кое можев да видам себеси како навистина среќен. И јас бев во право! Секој ден носи нови лица, нови активности и нови предизвици. Се будам возбуден што доаѓам овде, возбуден што работам заедно со прекрасниот персонал и мојот колега RT практикант, и возбуден што можам да видам и да поминам време со членовите. Веќе научив толку многу за повредите на мозокот, различните начини на кои тие можат да се добијат, методите на лекување, интервенциите што функционираат и оние што не функционираат, и како да се справам со различни однесувања што може да се појават заедно со поединецот кој има повреда на мозокот. Исто така, научив многу за многу членови и жители и се чувствувам неверојатно среќен што ги слушнав приказните за тоа како ги добиле повредите, предизвиците со кои се соочуваат секојдневно и нивните цели и надежи за иднината. Од мојот прв ден овде, се чувствував неверојатно добредојден од персоналот и од членовите, а неколку членови ми кажаа дека овде, ние сме семејство. Моментално набљудувам и учествувам во сите групи и планирам забавни активности за февруари!