Запознајте ја Грета! Практикант во Хантерсвил

Во текот на животот имав различни искуства кои ме доведоа до професијата што ја одбрав да се занимавам. Избрав дека помагањето на другите и обезбедувањето квалитетна нега е мојата вистинска страст. Како адолесцент, секогаш бев многу активно дете и постојано во движење. Најдов вистински излез во атлетиката и мислам дека… Прочитај повеќе

Запознајте ја нашата практикантка во Хантерсвил, Кристина!

  Првиот пат кога ја набљудував работната терапија, бев втор студент на Државниот универзитет во Мичиген, волонтирајќи во рецепцијата за установа за неврорехабилитација. Мојата првична намера во волонтирањето беше да стекнам искуство со физикална терапија бидејќи никогаш претходно не сум слушнал за работна терапија. Кога бев запознаен со професионалните терапевти во установата, веднаш бев… Прочитај повеќе

Запознајте ја Реа - практикант во Ешвил!

  Како некој кој отсекогаш се трудел да живее во хармонија со другите, да им помага на оние на кои тоа им е потребно и да поттикнува здрав и среќен начин на живот, наоѓањето на Рекреативна терапија било идеално. Пораснав со најдобар пријател кој е роден со церебрална парализа, па вклучувањето и застапувањето за оние со попреченост беше втора природа. Со почит, бидете сигурни дека луѓето не користат… Прочитај повеќе

Запознајте го нашиот практикант во Хантерсвил, Меги!

    Кога првпат влегов во Rec Therapy, немав поим што е тоа и колку повеќе учев, толку повеќе знаев дека сум на вистинското поле, ги сакам работите што ги нуди Rec Therapy. Сакам да знам дека можам да работам со која било популација и да ги направам програмите и групите приспособливи на популацијата што ја имам… Прочитај повеќе

Запознајте го нашиот практикант во Ешвил, Алекс!

  Како личност која отсекогаш била застапник за лицата со попреченост, бев шокиран кога слушнав за областа на рекреативната терапија додека се запишав на Универзитетот во Западна Каролина. За време на мојот прв семестар на WCU, додека седев на часот на Основи на рекреативна терапија, сфатив дека рекреативната терапија е многу повеќе отколку што некогаш сум можел да имам… Прочитај повеќе

Запознајте ја нашата Сојузна здравствена практикант, Наталија!

    Се сеќавам на првиот пат кога ја посетив фармата Хиндс Фет за време на лабораторија за часови и веднаш почувствував мир и автентичност што ме заглави од тој ден. Можете да ги почувствувате љубовта и радоста во моментот кога ќе стапнете на имотот и секој член на персоналот, жител и член на дневната програма се шири… Прочитај повеќе

Запознајте го нашиот практикант во програмата Хантерсвил, Лорен!

    Кога првпат почнав со рекреативна терапија, не ни знаев дека луѓето со трауматски повреди на мозокот се група на која можеме да им служиме. Исто така, не знаев дека на помалку од 10 милји од местото каде што пораснав е фармата Хиндс Фет, место што ќе го запознаам и сакам. Не бев сигурен во која насока ми е стажирањето… Прочитај повеќе

Придобивки од работната и рекреативната терапија

      Кога размислуваме за терапија и повреда на мозокот, првичната мисла е рехабилитација која се јавува директно по повредата. Многу ретко размислуваме за разликата што терапијата може да ја направи во животот на нашата сакана години по првичната повреда. Со оглед на позадината на нашиот нов сојузнички здравствен координатор, Британи Турни, членовите ќе имаат единствена можност да учествуваат во професионални и… Прочитај повеќе

Просперитетен преживеан

Кога моравме да ги затвориме нашите лични дневни програми на почетокот на пандемијата Ковид 19, баравме начини да ги задржиме нашите членови на програмата ангажирани и поврзани за време на нивното време дома (и да се обидеме да ја победиме и здодевноста!). Така, пробавме неколку различни работи: хартиени пакети за активности, видеа од „You Tube“ од занаети на персоналот или… Прочитај повеќе

Запознајте го нашиот нов сојузнички здравствен координатор!

Пополнето ново работно место на фармата! Британи Турни неодамна зазеде сосема нова позиција на фармата на сојузничкиот здравствен координатор. Британи ја започна својата кариера на фармата, всушност, како TR (специјалист за терапевтска рекреација) практикант во нашата програма за денот Хантерсвил. Набргу по добивањето на лиценцата како ТР, таа почна да работи овде на фармата во денот… Прочитај повеќе

  • Страница на 1 2
  • 1
  • 2