Одговор на COVIDСледниве протоколи за инфекција се во сила за да ги зачуваме нашите членови и персонал безбедни:

 • Маските се потребни додека во која било наша зграда.

 • Прво и основно, ако некој вработен е болен или не се чувствува добро, тој треба да остане дома и го извести нивниот претпоставен. Ако симптомите се појават додека сте на работа, да биде известен претпоставен.
 • Пред персоналот да започне со смена, друг член на персоналот ќе ја мери и ќе ја запише температурата на вработениот.
 • Температурите на членовите треба да се мерат секојдневно.
 • Сите B/P манжетни и термометри треба да се дезинфицираат по СЕКОЈА употреба.
 • Целиот персонал треба да ги мие рацете при влегувањето во куќата и да продолжи со напорите за дезинфекција (миење раце, употреба на средства за дезинфекција и ракавици) во текот на денот. Рацете треба да се мијат пред и по вадењето на ракавиците.
 • Сите тврди површини (копчиња на вратите, прекинувачи за светла, шалтери, апарати, шипки за држење, табли, тастатура и глушец од компјутер, лични и деловни телефони, итн.) треба да се бришат/ дезинфицираат најмалку два пати на ден.
 • Сите прибор за јадење (чињи, вилушки, ножеви итн.) треба да се чистат во машина за садови и да НЕ се мијат рачно.
 • Сите алишта треба да се перат на циклус на топла вода.
 • Инвалидските колички треба да се бришат/ дезинфицираат во ноќна смена секоја вечер.
 • Одржувајте 6 стапки помеѓу членовите во секое време и одржувајте исто растојание помеѓу персоналот кога не се грижите за членовите.
 • Не се дозволени посетители во куќите, со исклучок на одобрени преведувачи и медицинска сестра на ML. Како што било кое од овие две лица ќе влезе во куќата, персоналот ќе ја земе и ќе ја забележи нивната температура. Ако постои треска, лицето НЕМА да смее да влезе.
 • НЕ Е ДОЗВОЛЕН ПЕРСОНАЛ ЗА ДОСТАВА ВО КУЌИТЕ (курир во аптека, достава на храна итн.). Сите треба да се сретнат на врата, а трансакцијата треба да се одвива надвор.
 • Свежиот воздух е добар за сите нас! Сè додека надворешните температури се благи, персоналот ќе ги искористи можностите да ги извлече членовите надвор (одат на прошетка низ кампусот, седнување на тремот итн.)
 • СИТЕ вработени треба да ги преземат истите мерки на претпазливост од фармата Hinds' Feet што се потребни додека се тука на лице место.

Овие мерки на претпазливост се од суштинско значење за контрола на ширењето на инфекцијата.

За да дознаете повеќе за тоа како да се заштитите од ширењето на коронавирусот посетете ја веб-страницата на ЦДЦ.