Дневна програма - Ешвил, NCДобредојдовте во програмата за Ден на фармата Hinds' Feet, локација во Ешвил.

Програмата за денот на Ешвил е великодушно домаќин на Адвентистичка црква Фостер Седми Ден на патот 375 Хендерсонвил, веднаш по улицата од селото Билтмор.


Сликата
Сликата
Сликата


Брзи факти за да започнете


Во текот на целата година, од понеделник до четврток од 9:00 до 3:00 часот

Членовите мора да бидат на возраст над 18 години и да имаат дијагностицирана ТБИ (трауматска повреда на мозокот) или АБИ (стекната повреда на мозокот).

Критериуми за прием:

  • Ако се квалификувате да ви служиме според нашиот договор за услуги со Vaya Health LME/MCO, Cardinal Innovations, Partners Behavioral Health Management, Medicaid Innovations Waiver или North Carolina TBI Fund, можеме да ви помогнеме да откриете дали ги исполнувате квалификациите. 

  • Секој со мозочна повреда што не е трауматска повреда на мозокот (вклучувајќи ги и оние предизвикани од мозочен удар, аневризам, тумор на мозокот, недостаток на кислород) ќе биде приватна плата и такса ќе се определат со помош на нашата скала за такси.

  • Можеме да прифатиме и извори на финансирање како што се работнички надоместоци и некои други приватни осигурувања.

Не, од членовите се бара да донесат свој ручек. Имаме фрижидер/замрзнувач и микробранови на располагање.
Достапни се некои опции за транспорт. Ве молиме контактирајте ја нашата канцеларија за да разговарате за потребите за транспорт.

Ерика Ролс, директорка на дневна програма