Дневна програма - Хантерсвил, NCДобредојдовте во програмата за Ден на фармата Hinds' Feet, локација Хантерсвил.

Фармата Hinds' Feet се наоѓа на 14625 Black Farms Rd, Huntersville NC.


Сликата
Сликата
Сликата


Брзи факти за да започнетеНе, од членовите се бара да донесат свој ручек. Имаме фрижидер/замрзнувач и микробранови на располагање.
Достапни се некои опции за транспорт. Ве молиме контактирајте ја нашата канцеларија за да разговарате за потребите за транспорт.
Алисон Спасоф, Директор на дневна програма - Хантерсвил-- aspasoff@hindsfeetfarm.org
Во текот на целата година, од понеделник до четврток од 9:00 до 3:00 часот

Членовите мора да бидат на возраст над 18 години и да имаат дијагностицирана ТБИ (трауматска повреда на мозокот) или АБИ (стекната повреда на мозокот).

Критериуми за прием:

  • Ако се квалификувате да ви служиме според нашиот договор за услуги со Vaya Health LME/MCO, Cardinal Innovations, Partners Behavioral Health Management, Medicaid Innovations Waiver или North Carolina TBI Fund, можеме да ви помогнеме да откриете дали ги исполнувате квалификациите.
  • Секој со мозочна повреда што не е трауматска повреда на мозокот (вклучувајќи ги и оние предизвикани од мозочен удар, аневризам, тумор на мозокот, недостаток на кислород) ќе биде приватна плата и такса ќе се определат со помош на нашата скала за такси.
  • Можеме да прифатиме и извори на финансирање како што се работнички надоместоци и некои други приватни осигурувања.