Колибата Харт



Сместено во кампусот Хантерсвил, Харт Котиџ е дом со три (3) кревети дизајниран да ги задоволи потребите на возрасните со повреди на мозокот кои се независни со сите активности во секојдневниот живот (ADLs), но сепак имаат потреба од блага до умерена помош и надзор за да се исполнат задачите. и останете безбедни.

Опции за финансирање

Опциите за финансирање кои моментално се прифатени за Харт Котиџ вклучуваат приватна плата, компензација на работниците, осигурување на автомобили, осигурувања од одговорност, откажување од иновациите на Medicaid и државни средства. Трошоците за лекови на рецепт и без рецепт, медицински материјали и опрема, посети на лекар и терапија, и сите други дополнителни трошоци поврзани со медицинска нега не се вклучени во дневната цена на секој жител.

Персонал

Харт Котиџ им обезбедува на жителите 24-часовен, 7-дневен надзор и идентификувана поддршка околу личната нега (негување, домаќинство, планирање и подготовка на оброци, итн.). Куќата е екипирана врз основа на 12-часовни будни смени на персоналот. Дневната смена е од 6 до 7 часот, а ноќната смена од 6 до 7 часот. Одржуваме минимум 3:1 сооднос меѓу жители и вработени.

Нашиот пријателски персонал е исто така посветен да им помогне на жителите да го максимизираат својот потенцијал и квалитет на живот преку обезбедување можности за жителите да ги подобрат своите социјални, функционални и комуникациски вештини. Нашите жители во соработка со нашиот персонал ќе планираат социјални и рекреативни активности во куќата и во заедницата. Нашиот персонал исто така ќе го олесни управувањето со распоредот на жителите, состаноци и администрација на лекови.

Сместување

Секој жител ќе има приватна соба. Секоја соба е дизајнирана да има најмалку два големи прозорци со прекрасен мирен поглед на нашата фарма од 36 хектари. Жителите ќе ја делат бањата со најмногу уште еден жител и ќе добијат простор за складирање на нивните лични тоалети. Опциите за хранливи оброци се намерно направени за да ги задоволат специфичните диететски и здравствени потреби на секој жител. Дополнително, собата и пансионот на секој жител ќе вклучуваат комунални услуги, услуги за домаќинство, ограничен превоз и пристап до нашата Дневна програма.

Карактеристики и удобности

Харт Котиџ се обидува да им обезбеди на нашите жители холистичка средина која е структурирана да ги задоволи сите нивни физички, безбедносни, интелектуални, когнитивни и социјални потреби. Некои од нашите уникатни карактеристики и удобности вклучуваат:

  • Харт Котиџ е целосно пристапен за хендикепирани лица
  • Кабелски и безжичен интернет пристап низ целата куќа
  • Зграда за рекреација во кампусот со билијард, хокеј на воздух, Wii-систем за игри и ½ теретана во затворен терен
  • Учество во нашата дневна програма на лице место и програма за терапевтско јавање коњи
  • Пристапност до нашиот обучен персонал од сертифицирани специјалисти за повреди на мозокот

Посета

Членовите на семејството се добредојдени во секое време! Харт Котиџ нема ограничени часови за посета и е дизајниран со нашите семејства на ум. Нашата зграда за активности и двор на отворено се достапни за приватни семејни настани и собири врз основа на достапноста и кога нашата дневна програма не е во тек. Исто така, има широк спектар на хотели лоцирани во близина за гости кои ги посетуваат надвор од градот.