Местото на ПудинPuddin's Place е најсовремен дом за семејна нега со 6 кревети за возрасни со трауматски или стекнати повреди на мозокот. Овој дом е дизајниран и екипиран за да се справи со сложените потреби на поединци на кои им е потребна умерена до максимална помош за нивните секојдневни животни потреби (ADL).

Секој жител ќе биде охрабрен да се вклучи, да комуницира и да учествува во тековните активности на Дневна програма. Нивото на учество на секој жител ќе биде внимателно дизајнирано за да ја максимизира нивната социјална интеракција и терапевтската корист, а во исто време да биде чувствителен на нивното потенцијално повисоко ниво на помош или посебни потреби во секојдневниот живот.

Местото на Пудин се наоѓа во нашиот кампус Хантерсвил. Адресата е:

14645 Black Farms Rd.
Хантерсвил, NC 28078


Персонал

Puddin's Place обезбедува 24-часовни, 7 дена неделно услуги за лична нега (капење, облекување, дотерување, домаќинство, планирање и подготовка на оброци, итн.) и надзор. Куќата е екипирана врз основа на 12-часовни будни смени на персоналот. Дневната смена е од 6 до 7 часот, а ноќната смена од 6 до 7 часот. Одржуваме минимум 3:1 сооднос меѓу жители и вработени.

Нашиот пријателски персонал е исто така посветен да им помогне на жителите да го максимизираат својот потенцијал и квалитет на живот преку обезбедување можности за жителите да ги подобрат своите социјални, функционални и комуникациски вештини. Нашите жители во соработка со нашиот персонал ќе планираат социјални и рекреативни активности во куќата и во заедницата. Нашиот персонал исто така ќе го олесни управувањето со распоредот на жителите, состаноци и администрација на лекови.

Сместување

Секој жител ќе има пространа приватна соба со голема прошетка. Секоја соба е дизајнирана да има најмалку два големи прозорци со прекрасен мирен поглед на нашата фарма од 36 хектари. Жителите ќе ја делат бањата со максимум двајца други жители и ќе им дадат свој кабинет за постелнина/тоалети за складирање на нивните лични работи. Нашите планови за хранливи оброци се намерно изработени за да ги задоволат специфичните диететски и здравствени потреби на секој жител. Сите оброци ќе бидат подготвени со најквалитетна целосна храна, вклучувајќи разновидни органски производи одгледувани локално и овде на фармата. Дополнително, собата и пансионот на секој жител ќе вклучуваат комунални услуги, услуги за домаќинство, ограничен превоз и пристап до нашата Дневна програма.

Карактеристики и удобности

Puddin's Place се обидува да им обезбеди на нашите жители холистичка средина која е структурирана да ги задоволи сите нивни физички, безбедносни, интелектуални, когнитивни и социјални потреби. Нашата куќа беше навистина изградена за да се чувствува како дом до прецизните детали на архитектурата и дизајнот на ентериер. Некои од нашите уникатни карактеристики и удобности вклучуваат:

 • Пудинското место е целосно достапно за хендикепирани лица
 • Кабелски и безжичен интернет пристап низ целата куќа
 • Одлична просторија за забавни и групни активности
 • Голема кујна опремена со најсовремени апарати
 • Пространа перална со две перални и сушари со целосна големина
 • Приватна библиотека со пристап до компјутер, канцелариска опрема, телефон/факс и други канцелариски материјали
 • Широк екран во задниот трем со поглед на претрупан градина со родна флора и фауна дизајнирана да ги привлече нашите локални пријатели со пердуви
 • Зграда за рекреација во кампусот со билијард, хокеј на воздух, Wii-систем за игри и ½ теретана во затворен терен
 • Пешачки патеки достапни за хендикепирани
 • Учество во нашата дневна програма на лице место и програма за терапевтско јавање коњи
 • Пристапност до нашиот обучен персонал од сертифицирани специјалисти за повреди на мозокот

Посета

Членовите на семејството се добредојдени во секое време! Местото Пудин нема ограничени часови за посета и е дизајнирано со нашите семејства на ум. Нашата зграда за активности и двор на отворено се достапни за приватни семејни настани и собири врз основа на достапноста и кога нашата дневна програма не е во тек. Исто така, има широк спектар на хотели лоцирани во близина за гости кои ги посетуваат надвор од градот.