Волонтер или практикант кај насЗаинтересирани сте за навистина збогатувачко волонтерски или практикантско искуство?

И двете локации на фармата Hinds' Feet (Хантерсвил и Ешвил) нудат единствена навистина наградувачка можност за поединци кои навистина сакаат да направат разлика во животите на оние со помала среќа. Нашата единствена програма заснована на заедницата, водена од членови, ја црпи својата сила и ефикасност од создавањето и ангажирањето на моќта на заедницата - не само заедницата на членови и персонал, туку и преку ангажирање со вас - членовите на заедницата-на- големи.

Волонтерите и практикантите во заедницата се важен и составен дел од нашата програма!


 • Случаеви
 • Случаеви
 • Случаеви
 • Случаеви

Што ми е потребно за да волонтирам?

 • Отворен ум
 • Дарежлив дух
 • Подготвеност за споделување и учество (т.е.: НЕМА ИСКУСТВО или посебни таленти/вештини потребни!)

Најголемиот подарок што можете да го дадете како волонтер е подарокот на вас и вашето време - ќе бидете изненадени колку нашите членови се желни да стекнуваат нови пријатели и познанства!


Контактирајте со нас денес за да научите како да започнете
Сликата

Што прават волонтерите?

Волонтерите можат да понудат посебни вештини и креативни таленти за да водат групни активности, или едноставно да дојдат и да се дружат и да му бидат пријатели на некого во програмата! Волонтерите и практикантите имаат водечки групи како што се:

 • јога
 • театар/импровизација
 • музичка терапија
 • духовни дискусии
 • уметност и занаети
 • scrapbooking
 • фотографија
 • игри
 • итн

Небото е граница кога ќе ја искористите комбинираната креативна енергија на програмската заедница!

Барате одлично ГРУПСКО волонтерско искуство?

Го најдовте! Со текот на годините, стотици волонтери од многу области на групи го донираа својот талент, ентузијазам и илјадници работни часови во бројни проекти како што се:


 • Градежно чистење
 • Уредување
 • Градење на патеки
 • Изградба на пешачки мостови
 • Косење
 • Изградба на работни маси
 • Сликарство
 • Расчистување на шумите
 • Изградба на потпорни ѕидови
 • Работа на дрво
 • Чистење огради
 • Ширење чакал

Дали сте заинтересирани за практикантска работа?


Заинтересиран сум за волонтирање или стажирање

Hinds' Feet Farm бара практиканти за работа во нашата дневна програма за возрасни со повреди на мозокот лоцирани во Ешвил и Хантерсвил. Бидејќи ние сме мала организација, ќе имате можност да направите големо влијание со нашите членови. Споделете ги вашите хоби, таленти и интереси, истовремено помагајќи им на членовите да научат нови вештини и да ја зголемат независноста.

Како член на нашиот тим, и под раководство на персоналот на нашата дневна програма, ќе обезбедите едукација за ангажман во заедницата и личен раст, ќе планирате и спроведувате врски во заедницата, ќе водите групни сесии кои се однесуваат на вештините и интересите на вас и членовите на програмата, и да обезбеди насоки за да се олесни максималната функција и капацитетот за справување на секој член, притоа следејќи ги сите политики и процедури на фармата Hinds' Feet во согласност со индивидуалните планови за третман на членот.

Возбудени сме што сте заинтересирани да волонтирате или да се стажирате кај нас во фармата Hinds' Feet. Ве молиме пополнете ги сите информации во формуларот подолу и ние ќе ве контактираме што е можно поскоро!  

За да се забрза процесот, ве покануваме да ги пополните формуларите за волонтери и да ги испратите до Аманда Мевборн на amewborn@hindsfeetfarm.org

 

Формулари за волонтер/практикант