Maak kennis met onze Asheville-stagiair, Alex!

 

Als persoon die altijd een pleitbezorger is geweest voor personen met een handicap, was ik geschokt toen ik hoorde over het gebied van recreatieve therapie toen ik me inschreef aan de Western Carolina University. Tijdens mijn eerste semester aan de WCU, toen ik in de klas Fundamenten van recreatieve therapie zat, realiseerde ik me dat recreatieve therapie veel meer was dan ik me ooit had kunnen voorstellen. Ik leerde al snel dat RT een holistische benadering hanteert om te voldoen aan de fysieke, cognitieve, gedrags-, emotionele en sociale behoeften van onze klanten. Recreatieve therapeuten werken samen met hun cliënten om nieuwe manieren te ontdekken om de doelen van een individu te bereiken, en creëren een gevoel van partnerschap tussen de beoefenaar en degenen die diensten ontvangen. Door deel uit te maken van dit geweldige veld heb ik veel kansen gekregen om te doen waar ik het meest van hou: mensen met een handicap helpen en samen met hen vieren dat ze hun doelen bereiken.

Bij het naderen van mijn laatste jaar, na het leren van de ins en outs van recreatieve therapie, de populaties die we bedienen en hoe we onze klanten het beste kunnen ondersteunen, werd het tijd om een ​​voltijdse stage te zoeken voor het lentesemester. Toen ik op zoek was naar een stageplaats, wist ik dat ik wilde werken met een populatie die de effecten van een neurocognitieve stoornis of soortgelijke ervaring had ervaren. Toen Branson, die nu mijn supervisor is, met onze RT-klas kwam vertellen over haar werk op Hinds' Feet Farm in Asheville, wist ik meteen dat ik meer wilde weten over de faciliteit. Kort daarna plande ik een interview, waardoor ik de kans kreeg om HFF te bezoeken en meer te weten te komen over hun programmering. Ik was niet alleen dol op het programma zelf, maar de leden waren zo gastvrij en het was gemakkelijk om de beslissing te nemen om een ​​stage bij Hinds' Feet Farm te accepteren.

Sinds de eerste dag van mijn stage ervaar ik hier de familiale sfeer en de liefde tussen de leden, het personeel en de families. Bovendien heb ik al meer geleerd dan ik had kunnen verwachten. Omdat ik relaties met de leden heb opgebouwd, heb ik genoten van het leren over de verschillende paden waar ze vandaan kwamen, hoe ze een hersenletsel hebben opgelopen en de aanpassingen en stappen die ze hebben genomen om vooruit te komen sinds hun verwondingen. Bovendien leer ik elke dag meer over professionele relaties, beoordelingsprocessen, planningsinterventies, leiderschapsvaardigheden, administratieve verantwoordelijkheden en nog veel meer. Momenteel plan, implementeer, evalueer en documenteer ik zelfstandig meerdere groepen per week. Ik heb het gevoel dat de kansen die ik tot nu toe heb gekregen mij hebben voorbereid op de toekomst op het gebied van recreatieve therapie.

In mei studeer ik af met een BS in Recreatieve Therapie. Mijn toekomstplannen zijn onder meer parttime werken als LRT/CTRS, terwijl ik mijn reis voortzet op het gebied van gezondheidszorg. Ik ben onlangs toegelaten tot het programma Doctor of Physical Therapy aan de Western Carolina University en ik zal in augustus 2022 met het programma beginnen. Ik heb het gevoel dat mijn stage me heeft blootgesteld aan verschillende aspecten van hersenletsel die hebben bijgedragen aan zowel mijn recreatieve als fysieke therapie kennis. Hoewel mijn tijd bij Hinds' Feet Farm binnenkort ten einde loopt, hoop ik dat ik in de toekomst iets kan teruggeven aan het programma dat me zoveel heeft gegeven. Ik waardeer het harde werk van personeel, leden, families, partnerschappen en de gemeenschap om dit HFF draaiende te houden, en ik ben zo dankbaar voor de kans om deel uit te maken van zo'n lonend programma. Hinds' Feet Farm is zo'n speciale plek, en het zal altijd een stukje van mijn hart vasthouden.