Maak kennis met Rea - een stagiair in Asheville!

 

Als iemand die altijd heeft geprobeerd in harmonie met anderen te leven, degenen die het nodig hebben te helpen en een gezonde en gelukkige levensstijl aan te moedigen, was het vinden van recreatieve therapie ideaal. Ik ben opgegroeid met een beste vriend die werd geboren met hersenverlamming, dus het opnemen en pleiten voor mensen met een handicap was een tweede natuur. Respectvol ervoor zorgen dat mensen geen aanstootgevende taal gebruiken en zeker zijn van toegankelijke ingangen/apparatuur was iets wat ik regelmatig deed en zonder het te weten, eerlijk gezegd. Dat gezegd hebbende, ik ben opgegroeid in een omgeving van acceptatie, groei en een verlangen om te helpen. Zien wat recreatieve therapie echt inhoudt in Western Carolina, heeft me naar kansen gedreven die ik nooit had verwacht en waar ik zo blij mee ben. Bijvoorbeeld, in staat zijn om naar verschillende faciliteiten met verschillende populaties te reizen om niet alleen implementaties voor hen te leiden als oefening, maar gewoon om te genieten van waar het in het veld allemaal om draait: de mensen! Dit maakt het allemaal echt de moeite waard. 

Ik heb persoonlijk om meerdere redenen voor Hinds' Feet Farm gekozen, maar vooral vanwege het familiegevoel dat ik ervoer toen ik voor een interview/tour ging. Ik voelde meteen de kalmerende en gastvrije omgeving toen ik hem voor het eerst bezocht, wat zo verhelderend was. Daarnaast kreeg ik een heerlijke rondleiding van een van de leden die me met haar vriendelijkheid en openheid op mijn plek liet voelen. Ik wist dat HFF een plek was waar ik echt van de staf/leden kon leren, niet alleen over hersenletsel, maar ook over leiderschap, kameraadschap en aanpassing aan nieuwe omgevingen. 

Nu bij HFF voel ik nog steeds dat hartelijke gevoel elke keer dat de leden arriveren en we echte en familie-achtige gesprekken kunnen voeren. Naast de pure vreugde die we allemaal samen ervaren, heb ik al zoveel geleerd, maar krijg ik ook de praktijkervaring waar ik zo naar verlangde na de pandemie. Ik heb veel dingen geleerd over traumatisch hersenletsel, maar ook over de cognitieve neigingen, mentale stimulatie, beperkingen (of het ontbreken daarvan) en algemene interesses! Ik vind het erg leuk om de verhalen van de leden te horen over hun hersenletsel en hoe ze het voorgoed hebben gebruikt. Ik moet nog een verhaal horen dat eindigt in zelfmedelijden of op zoek naar sympathie, maar eerder inspirerende woorden en ambitie om het leven ten volle te leven na een blessure. Ik ben zo opgewonden om te zien wat de rest van de stage bij Hinds' Feet Farm zal brengen, want mijn hart is al zo vol!