Møt vår Asheville-praktikant, Alex!

 

Som person som alltid har vært en talsmann for personer med funksjonshemminger, ble jeg sjokkert over å høre om feltet rekreasjonsterapi da jeg meldte meg inn på Western Carolina University. I løpet av mitt første semester ved WCU, da jeg satt i Foundations of Recreational Therapy-klassen, innså jeg at rekreasjonsterapi var mye mer enn jeg noen gang kunne ha forestilt meg. Jeg lærte raskt at RT tar en helhetlig tilnærming for å møte de fysiske, kognitive, atferdsmessige, emosjonelle og sosiale behovene til våre klienter. Rekreasjonsterapeuter jobber med sine klienter for å oppdage nye måter å møte et individs mål på, og skaper en følelse av partnerskap mellom utøveren og de som mottar tjenester. Å være en del av dette fantastiske feltet har gitt meg en mengde muligheter til å gjøre det jeg elsker mest – å betjene personer med funksjonshemminger og feire med dem når de når målene sine.

Da jeg nærmet meg siste året, etter å ha lært inn og ut av rekreasjonsterapi, populasjonene vi betjener, og hvordan vi best kan støtte kundene våre, var det på tide å finne en fulltids praksisplass for vårsemesteret. Mens jeg søkte etter en praksisplass, visste jeg at jeg ønsket å jobbe med en befolkning som har opplevd effekten av en nevrokognitiv uorden eller lignende opplevelse. Da Branson, som nå er min veileder, kom for å dele med RT-klassen vår om arbeidet hennes på Hinds' Feet Farm i Asheville, visste jeg umiddelbart at jeg ønsket å lære mer om anlegget. Like etter planla jeg et intervju, og ga meg en mulighet til å besøke HFF og lære mer om programmeringen deres. Ikke bare elsket jeg selve programmet, men medlemmene var så imøtekommende, og det var lett å ta avgjørelsen om å ta en praksisplass på Hinds' Feet Farm.

Siden den første dagen av praksisperioden min har jeg opplevd den familieaktige atmosfæren, og kjærligheten mellom medlemmene, ansatte og familier her. Dessuten har jeg allerede lært mer enn jeg kunne ha forventet. Ettersom jeg har bygget relasjoner med medlemmene, har jeg likt å lære om de forskjellige veiene de kom fra, hvordan de fikk en hjerneskade, og tilpasningene og skrittene de har tatt for å komme videre etter skadene. I tillegg lærer jeg mer hver dag om profesjonelle relasjoner, vurderingsprosesser, planleggingsintervensjoner, lederegenskaper, administrativt ansvar og mye mer. For tiden planlegger, implementerer, evaluerer og dokumenterer jeg flere grupper per uke selvstendig. Jeg føler at mulighetene jeg har fått så langt har forberedt meg for fremtiden innen rekreasjonsterapi.

Jeg skal uteksamineres i mai med en bachelorgrad i rekreasjonsterapi. Mine fremtidige planer inkluderer å jobbe deltid som LRT/CTRS, mens jeg fortsetter min reise innen helsevesenet. Jeg ble nylig tatt opp i Doctor of Physical Therapy-programmet ved Western Carolina University, og jeg vil begynne på programmet i august 2022. Jeg føler at praksisperioden min har utsatt meg for flere aspekter ved hjerneskader som har bidratt til både rekreasjons- og fysisk aktivitet. terapikunnskap. Selv om tiden min på Hinds' Feet Farm snart er over, håper jeg at jeg i fremtiden kan gi tilbake til programmet som har gitt meg så mye. Jeg setter pris på det harde arbeidet til ansatte, medlemmer, familier, partnerskap og samfunnet for å holde denne HFF i gang, og jeg er så takknemlig for muligheten til å være en del av et så givende program. Hinds' Feet Farm er et så spesielt sted, og det vil alltid holde en del av hjertet mitt.