Njihuni me Gretën! Një praktikant Huntersville

Gjatë gjithë jetës sime kam pasur eksperienca të ndryshme që më kanë çuar drejt profesionit që zgjodha të ushtroja. Kam zgjedhur që të ndihmoj të tjerët dhe t'u ofroj kujdes cilësor është pasioni im i vërtetë. Si adoleshente, kam qenë gjithmonë një fëmijë shumë aktiv dhe vazhdimisht në lëvizje. Gjeta një rrugëdalje të vërtetë në atletikë dhe mendoj… Lexo më shumë

Njihuni me praktikantin tonë të Huntersville, Christina!

  Herën e parë që vëzhgova terapinë e punës, isha studente e dytë në Universitetin Shtetëror të Miçiganit, duke punuar vullnetare në recepsion për një strukturë neurorehabilitimi. Synimi im fillestar në vullnetarizëm ishte të fitoja përvojë me fizioterapinë pasi nuk kisha dëgjuar kurrë më parë për terapinë profesionale. Kur u njoha me terapistët profesionistë në institucion, menjëherë u… Lexo më shumë

Njihuni me Rea - Një praktikant në Asheville!

  Si dikush që ka kërkuar gjithmonë të jetojë në harmoni me të tjerët, të ndihmojë ata që kanë nevojë dhe të inkurajojë një mënyrë jetese të shëndetshme dhe të lumtur, gjetja e Terapisë Rekreative ishte ideale. Unë u rrita me një mik të ngushtë që lindi me paralizë cerebrale, kështu që përfshirja dhe mbrojtja e atyre me aftësi të kufizuara ishte natyra e dytë. Me respekt duke u siguruar që njerëzit të mos përdorin… Lexo më shumë

Takoni praktikantin tonë Huntersville, Maggie!

    Kur hyra për herë të parë në Rec Therapy, nuk e kisha idenë se çfarë ishte dhe sa më shumë mësoja, aq më shumë e dija se isha në fushën e duhur, më pëlqejnë gjërat që ofron Rec Therapy. Më pëlqen të di se mund të punoj me çdo popullatë dhe t'i bëj programet dhe grupet të përshtaten me popullsinë që jam… Lexo më shumë

Njihuni me praktikantin tonë të Asheville, Alex!

  Si person që ka qenë gjithmonë një avokat për individët me aftësi të kufizuara, u trondita kur dëgjova për fushën e terapisë rekreative ndërsa u regjistrova në Universitetin e Karolinës Perëndimore. Gjatë semestrit tim të parë në WCU, ndërsa u ula në klasën e Themeleve të Terapisë Rekreative, kuptova se terapia rekreative ishte shumë më tepër sesa mund të kisha ndonjëherë… Lexo më shumë

Njihuni me praktikantin tonë të shëndetit Aleat, Natalia!

    Më kujtohet hera e parë që vizitova Hinds' Feet Farm gjatë një laboratori për klasën dhe menjëherë ndjeva një paqe dhe autenticitet që më ka mbërthyer që nga ajo ditë. Ju mund të ndjeni dashurinë dhe gëzimin në momentin kur shkelni në pronë dhe çdo anëtar i stafit, banor dhe anëtar i programit ditor përhapet… Lexo më shumë

Përfitimet e terapisë profesionale dhe rekreative

      Kur mendojmë për terapinë dhe dëmtimin e trurit mendohet fillestar është rehabilitimi që ndodh direkt pas një dëmtimi. Shumë rrallë mendojmë për ndryshimin që terapia mund të sjellë në jetën e të dashurit tonë vite pas lëndimit fillestar. Duke pasur parasysh sfondin e Koordinatores sonë të re Aleate të Shëndetit, Brittany Turney, anëtarët do të kenë mundësinë unike për të marrë pjesë në Profesionale dhe… Lexo më shumë

I mbijetuari i lulëzuar

Kur na u desh të mbyllnim programet tona ditore personalisht në fillim të pandemisë Covid 19, ne po kërkonim mënyra për t'i mbajtur anëtarët e programit tanë të angazhuar dhe të lidhur gjatë kohës së tyre në shtëpi (dhe të përpiqemi të mposhtim edhe mërzinë!). Pra, ne provuam disa gjëra të ndryshme: pako aktivitetesh letre, video të tubeve të personelit që mëson artizanat ose… Lexo më shumë

Njihuni me Koordinatorin tonë të Ri të Shëndetit Aleat!

Pozicioni i ri i plotësuar në fermë! Brittany Turney ka marrë së fundmi pozicionin e ri në fermën e Koordinatorit Shëndetësor Aleat. Brittany e filloi karrierën e saj në fermë në fakt, si praktikante TR (Specialiste e Rekreacionit Terapeutik) në Programin tonë të Ditës Huntersville. Menjëherë pas marrjes së licencës si TR, ajo filloi të punonte këtu në fermë në ditën… Lexo më shumë