Historia e PudinitTHEMELUESI YNËCarolyn "Puddin" Johnson Van Every Foil

22 gusht 1938 - 28 prill 2010


Vizioni i Puddin Foil për Hinds' Feet Farm filloi në vitin 1984 kur djali i saj më i vogël, Phil, pësoi një dëmtim traumatik të trurit në një aksident me automjet. Puddin e bëri detyrën e jetës së saj të krijojë një mjedis të dashur dhe të kujdesshëm ku të mbijetuarit mund të arrijnë pas lëndimit të tyre të mundshëm.

Një grua thellësisht shpirtërore, Puddin mori frymëzim për emrin "Ferma e këmbëve të hindëve" nga shkrimi biblik që gjendet në Habakuku 3:19 "Zoti, Zoti, është forca ime, dhe ai do t'i bëjë këmbët e mia si ato të kurrizit dhe do të më bëjë të eci në vendet e mia të larta".

Vizioni, forca dhe guximi i saj mungojnë shumë.Më poshtë, e shkruar me fjalët e saj, është historia e Puddin për udhëtimin e saj me Phil, djalin e saj më të vogël, i cili pësoi një dëmtim shkatërrues në tru në moshën 16-vjeçare dhe përpjekjen e saj për të gjetur kujdesin më të mirë të mundshëm për të.


"Sepse unë i di planet që kam për ju," thotë Zoti, "planet për mirëqenien dhe jo për fatkeqësinë për t'ju dhënë një të ardhme dhe një shpresë".Jeremia 29:11 NASV

11 shtatori na kujton se bota jonë mund të ndryshojë në një çast. Dhe, kur ndodh, efekti i valëzimit është i pamatshëm dhe ne kërkojmë një "normale të re". Kështu ishte për ne mbi njëzet vjet më parë kur Filipi pësoi një dëmtim katastrofik të trurit të mbyllur. Bota jonë ndryshoi dhe ne duhej të mësonim një "normale të re".

Në vitin 1984, nuk kishte udhërrëfyes apo udhëzime për udhëtimin tonë, por një besim të palëkundur se Filipi do të kishte një të ardhme dhe një shpresë. Do të duheshin shumë udhëkryqe, pika kthese dhe ndalesa gjatë rrugës që kjo farë e vogël besimi të rritet dhe të lulëzojë në vizionin e Farm Këmbëve Hinds. Të mirat dhe të këqijat e çdo ndalese gjatë rrugës ishin mësuesit tanë.

Hapat tanë të parë ishin në një qendër lokale të traumës ku pikëllimi ishte i madh, por hiri ishte më i madh. Ky do të ishte i vetmi vend në udhëtimin tonë 17-vjeçar që siguroi një vend i madh dhe i rehatshëm grumbullimi për familjen dhe miqtë. Pikërisht këtu zbuluam për herë të parë se Filipi do të linte gjurmë kudo që të shkonte. Na u tha shumë herë se dashuria jonë për Filipin e ktheu në jetë dhe ndikoi thellësisht te stafi në kujdesin e pacientëve. Mikpritja e tyre pati një ndikim të qëndrueshëm tek ne.

Qëndrimi në objektin tonë të parë të rehabilitimit ishte një kontroll i madh realiteti. Mezi doli nga koma, Filipi u urdhërua me fjalë fyese dhe të neveritshme të lante dhëmbët. Kur ndërhyra, infermierja shpjegoi se shumica e viktimave të lëndimeve të trurit ishin të përafërt dhe kuptonin vetëm një gjuhë. Ajo u zëvendësua, por shpejt mësuam diçka rreth stereotipizimit, a nevoja e pacientit për mbrojtje të fortë dhe orari i pamëshirshëm i qëndrimit të pacientit. Terapistët ishin të shkëlqyer por Filipi nuk po lëvizte aq shpejt sa duhet.

Me rekomandimin e fortë të neuropsikologut të Philip-it se një qendër e caktuar mjekësore ishte më e mira, ne u transferuam në Hjuston, Teksas. Të dhoma te bollshme dhe drite natyrale të objektit tonë lokal të rehabilitimit u zëvendësuan me dhomat me shkëlqim dhe të ngushta të një ambienti tipik spitalor. Por program i shkëlqyer ndërdisiplinor dhe dashuria dhe kujdesi i pakushtëzuar i banorëve të Hjustonit që më adoptuan, na mbajti të vendosur në disa kohë mjaft të vështira. Filipi pati disa aksidente të këqija dhe të shmangshme, një që rezultoi në një operacion dyorësh. Më duhej të përballesha me faktin se stafi jo gjithmonë lexon ose zbaton urdhrat dhe se më e mira nuk është kurrë mjaft e mirë për fëmijën tuaj. Dukej sikur çdo pacient përparonte më shumë se Filipi dhe ora po ecte.

Ne u kthyem në objektin tonë lokal të rehabilitimit për të vazhduar terapitë, duke e ditur se kishim nevojë për diçka më të mirë se më e mira. Ne pyetëm se ku të shkonim; askush nuk e dinte. Një grupi iu caktua detyra e kërkimit dhe doli me dy mundësi, njëra në Atlanta dhe tjetra në Illinois. Kishte tension në ajër dhe stafi krijoi një përçarje mes meje dhe Martinit. U transferova në një hotel për një javë për t'u qetësuar dhe mendova për të detyrë e shenjtë e ofruesve të shëndetësisë për të lidhur njësinë familjare.

Ku ishte e Filipit e ardhmja dhe shpresa? Nuk e dija, por po filloja të shihja programet më të mira dhe më të këqija të rehabilitimit dhe të ndjeja rritjen e asaj farë të vogël.

Ne vizituam zgjedhjet. U luta gjatë gjithë rrugës për në Carbondale, Illinois - në aeroplan për në St. në autobus për në një aeroport të vogël; në një "jumper pellg" në periferi të qytetit; dhe, në makinën me qira për në objektin e Illinois: “Zot, emocionet e mia kanë turbulluar gjykimin tim. Ju lutem më tregoni ku të shkoj. Bëje të qartë. Shkruaje me shkronja të mëdha dhe të kuqe të mëdha që më godasin në fytyrë që të mos e humbas!” Pasi vizituam objektin dhe u kontrolluam në motel, lëvizëm me makinë në dhomën tonë dhe e parkuam makinën në një hapësirë ​​​​në dispozicion. Pikërisht përballë nesh ishte një rezervuar i madh gazi në këmbë me "GO ATLANTA" të lyer me të kuqe në të gjithë gjerësinë e tij.

"Zoti Perëndi është forca ime, dhe ai do t'i bëjë këmbët e mia si ato të kurrizit dhe do të më bëjë të eci në vendet e mia të larta".Habakuku 3:19 KJV

Objekti i Atlantës ishte i ri, i gjerë, dinamik dhe inovativ. Filipi filloi të bënte hapa të vërtetë, por ajo që filloi aq mirë përfundoi keq pasi filloi të sundonte "linja e fundit": ulja e cilësisë dhe sasisë së stafit. Ne udhëtonim për në Atlanta çdo dhjetë ditë dhe një fundjavë e gjetëm Filipin të mavijosur dhe të rrahur nga një shok i dhomës, i cili ishte fizikisht i dhunshëm nëse dikush e prekte. Disa gjëra janë të papërshkrueshme. Filipi kishte nevojë një grup bashkëmoshatarësh në një vend ku temperamenti, sjellja dhe përputhshmëria janë vlerësuar dhe monitoruar me kujdes. Përparimi i tij u ngadalësua ndërsa frika jonë u përshkallëzua.

Para se të kthehej në shtëpi në fillim të vitit 1993, ndalesat e fundit të Philip ishin në Durham, fillimisht në rehabilitim dhe më vonë në një shtëpi të asistuar. Objekti i rehabilitimit kishte shumë komponentë idealë: terapi të fuqishme, një nivel të lartë aktiviteti, një grup bashkëmoshatarësh dhe Gary, shoku i përsosur i dhomës. Filipi dhe Geri lulëzuan dhe përparuan derisa u transferuan në një shtëpi të ndihmuar.

Shtëpia e ndihmuar në Durham ishte e vogël, banorët e saj të padëshiruar në lagje dhe përfundimisht një makth i stafit. Pikërisht këtu Filipi pësoi një lëndim të tmerrshëm në bërryl, të cilin e zbuluam kur spitali thirri biznesin e Martinit për të kontrolluar mbulimin e sigurimit. Lëndimi ishte aq i rëndë sa kreut të kirurgjisë plastike në Duke iu deshën mbi 6 orë për ta riparuar atë. Kirurgu ishte aq i shqetësuar sa vendi i operacionit nuk do të frekuentohej siç duhet, saqë ai vullnetarisht bëri shërbimet e tij dhe të klinikës së tij për të ekzaminuar dhe veshur plagën derisa të shërohej. Ishte një aksident i pafalshëm siç ishte dehidrimi i rëndë që pësoi më pas Filipi. Ishte koha për të ardhur në shtëpi, nëntë vjet në udhëtim.


Imazh
Atëherë Zoti m'u përgjigj dhe më tha: "Regjistro vegimin dhe shkruaje në pllaka, që ai që e lexon të mund të vrapojë; sepse vegimi është ende për kohën e caktuar; ai nxiton drejt qëllimit dhe nuk do të dështojë. vonon, prit, sepse me siguri do të vijë, nuk do të vonojë.Habakuku 2:2-3 NASV

Duke parë mbrapa, është e qartë se udhëkryqet, pikat e kthesës dhe ndalesat gjatë udhëtimit tonë ishin udhërrëfyes dhe udhërrëfyes, që drejtonin dhe përshkruanin planin e Perëndisë për të tashmen dhe të ardhmen e Filipit.

Martin dhe unë filluam një kërkim të gjatë për tokë. Për disa vite, pa dobi, ne kërkuam tokë në zonën e Mt. Pleasant. Një mëngjes herët, u zgjova nga fjalët që më rrahën në zemër: "Po shikon në drejtimin e gabuar!" E kuptova menjëherë. Na duhej një sipërfaqe e madhe toke në një lagje të krijuar, disa minuta larg të gjitha lehtësive dhe nevojave që mund të shpresonim.

Martin thirri një mik sekser. Kur e pashë këtë pronë, edhe pse jo për shitje, e dija se kjo ishte ajo. Brenda pak ditësh, ajo ishte e jona dhe brenda vitit, ne zotëruam parcelën e dytë.

Tani isha në lindje me një vizion që nuk kisha forcë ta realizoja. Edhe një herë, u zgjova nga një zë: "Pyet Marty." Kërkojini Martit të lërë një karrierë fitimprurëse, premtuese në biznesin e zhvillimit të softuerit kompjuterik? Nuk mund ta dija që Marti dhe gruaja e tij Lisa kishin filluar të luteshin një vit më parë për një mundësi karriere që do t'i lejonte atij të kalonte më shumë kohë me familjen e tij. As nuk e dija se sa shumë donin të bënin diçka të rëndësishme për Filipin.

Atëherë Zoti më tha: "Ti e ke parë mirë, sepse unë po kujdesem për fjalën time për ta zbatuar". Jeremia 1:12 NASV

Jam bekuar me tre burra të mençur që më kanë ndihmuar të mbaj fort pas vegimit: Filipi, me shpirtin e tij të palëkundur të dashurisë, durimit, mirësisë, butësisë dhe mirësisë; Martin, me dashurinë e tij të pandërprerë dhe punën këmbëngulëse në emër të viktimave të dëmtimit të trurit; dhe Marty, me përkushtimin e tij të pavdekshëm ndaj familjes, miqve dhe kishës dhe aftësinë e tij të mahnitshme për të trajtuar çdo gjë dhe për ta bërë atë mirë.

Ne sapo kemi filluar, por me tre burra të mençur, një bord dallues, një mori vullnetarësh dhe mbështetjen e miqve, vizioni do të përmbushet.

Carolyn Van Çdo petë

"Le të ngrihemi dhe të ndërtojmë." Kështu ata vënë duart për punën e mirë.  Nehemia 2:18 NASV