Carita Puddin



NU NGADEGKEUN KAMI



Carolyn "Puddin" Adang Van Unggal Foil

22 Agustus 1938 - 28 April 2010


Visi Puddin Foil pikeun Ladang Kaki Hinds dimimitian dina 1984 nalika putra bungsuna, Phil, ngalaman tatu otak traumatis dina kacilakaan kandaraan motor. Puddin ngajantenkeun padamelan hirupna pikeun nyiptakeun lingkungan anu asih sareng paduli dimana anu salamet tiasa ngahontal poténsial saatos tatu.

Wanoja anu jero spiritual, Puddin narik inspirasi pikeun nami "Hinds' Feet Farm" tina kitab suci anu aya dina Habakuk 3:19. "PANGERAN PANGERAN mangrupikeun kakuatan kuring, sareng anjeunna bakal ngajantenkeun suku kuring sapertos suku hinds, sareng anjeunna bakal ngajantenkeun kuring leumpang di tempat-tempat anu luhur."

visi nya, kakuatan sarta kawani deeply sono.



Di handap, ditulis dina kecap nya, nyaeta carita Puddin ngeunaan lalampahan dirina kalawan Phil, putra bungsu nya, anu ngalaman tatu otak dahsyat dina yuswa 16 sarta perjuangan nya pikeun manggihan perawatan pangalusna mungkin keur anjeunna.


"Kanggo Kami terang rencana anu kuring gaduh pikeun anjeun," saur PANGERAN, "rencana pikeun karaharjaan sareng sanés musibah pikeun masihan anjeun masa depan sareng harepan."Yermia 29:11 NASV

11 Séptémber ngingetkeun urang yén dina sakedapan dunya urang tiasa robih. Sareng, nalika éta, pangaruh ripple henteu kaukur sareng urang milarian "normal anyar." Janten éta pikeun urang langkung ti dua puluh taun ka pengker nalika Philip ngalaman tatu otak katutup anu parah. Dunya urang robih sareng urang kedah diajar "normal anyar."

Dina taun 1984, teu aya peta jalan atanapi arah pikeun perjalanan urang, tapi kapercayaan anu teu kaampeuh yén Philip bakal gaduh masa depan sareng harepan. Butuh loba persimpangan, titik balik sarta eureun sapanjang jalan pikeun bibit iman leutik ieu tumuwuh sarta kembangan kana visi Hinds 'Feet Farm. Positip sareng négatif unggal eureun sapanjang jalan éta guru urang.

Léngkah munggaran urang éta di puseur trauma lokal dimana duka éta hébat, tapi rahmat éta leuwih gede. Ieu mangrupikeun hiji-hijina tempat dina perjalanan 17 taun urang anu nyayogikeun tempat ngumpul badag tur nyaman keur kulawarga jeung babaturan. Ieu di dieu urang mimiti manggihan yén Philip bakal ninggalkeun tanda na dimana wae manehna indit. Kami dicaritakeun sababaraha kali yén cinta urang pikeun Philip bakal ngajantenkeun anjeunna hirup deui sareng mangaruhan pisan kana staf anu ngurus pasien. Silaturahmi maranéhanana miboga dampak langgeng dina kami.

Tetep di fasilitas rehabilitasi munggaran urang éta cek kanyataanana badag. Bieu tina koma, Philip dititah ku kecap kasar tur kotor pikeun nyikat huntu. Nalika kuring campur, perawat ngajelaskeun yén kalolobaan korban tatu otak mangrupikeun jinis kasar sareng ngan ukur ngartos hiji basa. Manehna diganti, tapi urang gancang diajar hal ngeunaan stereotyping, a kabutuhan pasien pikeun advokasi anu kuat sareng jadwal anu teu karunya pikeun tetep sabar. The therapists éta alus teuing tapi Philip teu gerak cukup gancang.

Dina rekomendasi kuat ti neuropsychologist Philip urang yén puseur médis tangtu éta pangalusna, urang dipindahkeun ka Houston, Texas. The kamar lega jeung lampu alam fasilitas rehabilitasi lokal urang diganti ku sorotan sarta kamar cramped tina setting rumah sakit has. Tapi, éta program interdisciplinary luhung jeung cinta saratna sarta perawatan warga Houston anu ngadopsi kuring diteundeun kami grounded ngaliwatan sababaraha kali geulis tangguh. Philip ngalaman sababaraha goréng, kacilakaan bisa dihindari, salah sahiji nu ngakibatkeun bedah dua jam. Kuring kedah nyanghareupan kanyataan yén staf henteu salawasna maca atanapi matuh pesenan sareng anu pangsaéna henteu pernah cekap pikeun murangkalih anjeun. Éta sigana saolah-olah unggal pasién langkung maju tibatan Philip, sareng jam-jaman naék.

Kami balik deui ka fasilitas rehabilitasi lokal pikeun neraskeun terapi, terang kami peryogi anu langkung saé tibatan anu pangsaéna. Urang nanya ka mana indit; teu aya anu terang. Hiji grup ditugaskeun tugas panalungtikan sarta datang nepi ka dua kemungkinan, hiji di Atlanta jeung lianna di Illionis. Aya tegangan dina hawa sarta staf dijieun Rift antara Martin jeung kuring. Kuring dipindahkeun kana hotél salila saminggu pikeun chill jeung pamikiran ngeunaan tugas suci panyadia kaséhatan pikeun handapeun gird unit kulawarga.

Dimana éta Philip urang masa depan jeung harepan? Kuring henteu terang, tapi kuring mimiti ningali anu pangsaéna sareng anu paling awon tina program rehabilitasi sareng ngaraosan tumuwuhna siki alit éta.

Urang didatangan pilihan. Kuring ngado'a sapanjang jalan ka Carbondale, Illionis - dina pesawat ka St. dina beus ka bandara leutik; dina "puddle jumper" ka pinggiran kota; jeung, dina mobil rental ka fasilitas Illionis: "Gusti, émosi kuring geus clouded judgment abdi. Punten wartosan abdi bade angkat kamana. Jieun eta polos. Tuliskeunana ku hurup gedé beureum anu ngagebeg haté kuring, supados kuring henteu kantun!" Saatos touring fasilitas jeung mariksa kana motel, urang drove sabudeureun ka kamar sarta parkir mobil dina hiji spasi sadia. Katuhu di hareup urang éta tanki bénsin badag dina suku kalawan "GO ATLANTA" dicét beureum sakuliah breadth na.

"PANGERAN Allah mangrupikeun kakuatan abdi, sareng anjeunna bakal ngajantenkeun suku abdi sapertos suku hinds, sareng anjeunna bakal ngajantenkeun abdi leumpang di tempat-tempat anu luhur."Habakuk 3:19 KJV

Fasilitas Atlanta éta anyar, lega, dinamis sarta inovatif. Philip mimiti nyieun strides nyata, tapi naon dimimitian kaluar jadi ogé réngsé parah sakumaha "garis handap" mimiti aturan: motong deui kualitas sarta kuantitas staf. Urang ngumbara ka Atlanta unggal sapuluh poé, sarta hiji sabtu minggu kapanggih Philip bruised sarta butut ku batur sakamar anu sacara fisik telenges lamun saha keuna anjeunna. Sababaraha hal anu unspeakable. Philip diperlukeun grup peer di tempat dimana temperament, kabiasaan, jeung kasaluyuan anu taliti dievaluasi tur diawaskeun. Kamajuanna ngalambatkeun nalika kasieun urang ningkat.

Sateuacan sumping ka bumi awal 1993, lirén terakhir Philip nyaéta di Durham, mimiti di rehab sareng, teras, di bumi anu dibantuan. Fasilitas rehab ngagaduhan seueur komponén idéal: Therapies vigorous, tingkat luhur aktivitas, grup peer jeung Gary, batur sakamar sampurna. Philip sareng Gary mekar sareng maju dugi ka dipindahkeun ka bumi anu ditulungan.

Imah anu dibantuan di Durham leutik, pangeusina henteu resep di lingkunganana sareng pamustunganana janten ngimpina staf. Ieu di dieu yén Philip sustained tatu siku horrendous, nu urang kapanggih nalika rumah sakit nelepon bisnis Martin pikeun mariksa on sinyalna asuransi. Tatuna parah pisan dugi ka sirah bedah plastik di Duke langkung ti 6 jam pikeun ngalereskeunana. Ahli bedah éta prihatin pisan yén situs bedah henteu bakal didatangan leres yén anjeunna masihan jasa sareng klinik-klinikna pikeun mariksa sareng pakéan tatu dugi ka pulih. Éta mangrupikeun kacilakaan anu teu tiasa dihampura sareng dehidrasi parah anu ditanggung ku Philip. Waktosna mulih, salapan taun perjalanan.


gambaran
Lajeng PANGERAN ngawaler kuring sarta ngadawuh, "Catat visi jeung inscribe eta dina papan, nu hiji anu maca eta bisa ngajalankeun. Pikeun visi téh acan pikeun waktu nu ditangtukeun; eta hastens arah gawang, sarta eta moal gagal. Padahal. éta tarries, antosan éta; sabab éta pasti datang, éta moal reureuh.Habakuk 2:2-3 NASV

Ningali ka tukang, écés yén parapatan jalan, titik péngkolan sareng titik-titik di sapanjang perjalanan urang mangrupikeun rambu-rambu sareng tihang pituduh, ngarahkeun sareng ngajelaskeun rencana Allah pikeun Pilipus ayeuna sareng ka hareupna.

Martin sareng kuring ngamimitian milarian bumi anu panjang. Mangtaun-taun, teu hasil, urang néangan lahan di wewengkon Mt Pleasant. Subuh-subuh, kuring dihudangkeun ku kecap-kecap anu nyentak dina haté kuring: "Anjeun ningali ka arah anu salah!" Kuring langsung ngarti. Kami peryogi lahan anu ageung di lingkungan anu mapan, sababaraha menit tina sagala fasilitas sareng kabutuhan anu tiasa dipiharep.

Martin nelepon babaturan makelar. Nalika kuring ningali harta ieu, sanaos henteu dijual, kuring terang yén éta. Dina sababaraha dinten, éta milik urang sareng dina taun éta, urang gaduh bungkusan kadua.

Kuring ayeuna nuju ngalahirkeun sareng visi anu kuring teu aya kakuatan pikeun nganteurkeun. Sakali deui, kuring dihudangkeun ku sora: "Taroskeun ka Marty." Tanya Marty ninggalkeun karir nguntungkeun, ngajangjikeun dina bisnis ngembangkeun software komputer? Abdi henteu terang yén Marty sareng garwa Lisa parantos ngamimitian ngado'a taun sateuacanna pikeun kasempetan karir anu ngamungkinkeun anjeunna nyéépkeun waktos sareng kulawargana. Kuring ogé henteu terang sabaraha aranjeunna hoyong ngalakukeun hal anu penting pikeun Philip.

Lajeng Gusti ngandika ka kuring, "Anjeun geus katempo alus, pikeun Kami ngawaskeun pangandika Kami pikeun ngalaksanakeun éta." Yermia 1:12 NASV

Kuring geus dikaruniai tilu lalaki wijaksana nu geus mantuan kuring nyekel pageuh kana visi: Philip, kalawan sumanget unwavering nya cinta, kasabaran, kahadean, gentleness jeung kahadean; Martin, kalayan cinta unfailing sarta karya ulet atas nama korban tatu otak; jeung Marty, kalawan bakti undying-Na pikeun kulawarga, babaturan jeung garéja jeung kamampuhna endah pikeun tackle nanaon jeung ngalakukeun eta oge.

Kami ngan ukur ngamimitian, tapi kalayan tilu jalma wijaksana, dewan anu béda, host sukarelawan, sareng dukungan babaturan, visi bakal kaeusi.

Carolyn Van Unggal Foil

"Hayu urang hudang sareng ngawangun." Ku kituna aranjeunna nempatkeun leungeun maranéhna pikeun gawé alus.  Nehemia 2:18 NASV